dimecres, 24 d’octubre de 2012

EL TIPUS DE MESTRE QUE VULL SER¿Quin tipus de mestre vols ser?

    Pels coneixements que estic adquirint a les classes de Bases Didàctiques, amb les lectures de Va de mestres, Ensenyar o apredre i Once ideas clave i amb la meva experiència personal cada vegada tenc  més clar el tipus de mestre que vull ser.

    Vull ser una mestra propera als meus alumnes, m´agradaria que en vegin com una persona que està a l´escola per ajudar-los i acompanyar-los en el procés d´aprenentatge que comencen. Una mestra que els escolti i amb qui pugen interactuar dins l´aula, m´agradaria que entre tots junts poguessin construir cada classe, cada coneixement que aprenguin, vull ensenyar-los a pensar i a raonar. 

   Vull ensenyar-los que l´autoestima i la confiança en ells mateixos és molt important, que han de lluitar per aconseguir els seus somnis, els vull posar a la seva disposició totes les eines necessàries per respondre a les preguntes que els sorgiran al llarg de la seva etapa escolar i també a la vida i que aprenguin a utilitzar aquestes eines ells mateixos. 

    Vull que educar-los amb valors com l´amor, el respecte, la diversitat i la tolerància sense oblidar que fent feia s´obtenen els bons resultats.

   Per altra banda un mestre mai pot tractar mal un alumne, ridiculitzar-lo o fer-lo sentir inferior als altres nens, igual que els nens han de saber que tots som persones per igual, el mestre mai podria discriminar ningun alumne. Un bon mestre tampoc ha de oblidar que ell també aprèn dels seus alumnes i tampoc podria donar-ho tot per fet o aprés.

    Els reptes que em plantetjo són adaptar l´educació a les noves tecnologies introduint noves eines a les escoles, fer-les  uns espais oberts, on tal volta, les famílies pugin participar un mica en  l´educació dels seus fills amb algunes activitats extraescolars. També seria un repte que es pugin fer més activitats fora de l´aula per a que els alumnes coneguin el medi que els envolta i aprenguin a cuidar-lo i respectar-lo.

    Per concloure vull dir que la feina de mestre no es gens fàcil, pens que és una feina vocacional, que has de estimar el que fas i ho has de transmetre als teus alumnes. Jo estic desitjant formar-me com una mestra del segle XXI.
   
Acontinuació us he penjat el video que reflecteix el tipus de mestra que vull ser.


Quin tipus de mestre vull ser on PhotoPeach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada